Lithofin PRO - NanoTOP - 5L
Lithofin PRO - NanoTOP - 5L
0 Reviews | Review toevoegen
Lithofin PRO product : Hoogwaardig impregneermiddel met een zeer duurzame vlekwerende werking

Gewicht   

5,000 KG

Verzendkosten

€ 0,00

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

4001524002552

€ 311,20 *
Prijs per stuk

Voorraad : 995

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 62
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Beschrijving

Een professioneel product uit het LITHOFIN-programma voor natuur- en betonsteen. Uiterst effectief impregneermiddel met water- en olieafstotende nanostoffen op basis van polysiloxaan in oplosmiddelen.

Eigenschappen

Lithofin NanoTOP is dunvloeibaar, kleurloos, gebruiksklaar en gemakkelijk te verwerken. Het beschermt natuursteen tegen vlekken en vuil zonder het karakteristieke uiterlijk van de steen te veranderen.

Werking: de werkzame stoffen vormen in de capillairen van het oppervlak een flinterdunne, onzichtbare film. Deze zorgt ervoor dat water, oliën en vetten niet naar binnen gezogen kunnen worden, maar op het oppervlak blijven liggen. De duur van dit effect hangt af van de steensoort en de wijze van oppervlaktebewerking. Ervaringswaarden: bij kalksteen maximaal 48 uur, bij gepolijst graniet gemiddeld ca. 72 uur, waarbij piekwaarden van 168 uur (bijv. bij Imperial white en Multicolor) bereikt kunnen worden. Binnen deze tijd kan bijv. olie worden weggeveegd zonder dat er vlekken achterblijven. De waterdampdoorlatendheid blijft grotendeels behouden. De werkzame stoffen zijn UV-bestendig en vergelen niet.

Toepassing

Als vlekwerend onderhouds- en impregneermiddel voor vrijwel alle soorten natuursteen. Bijzonder geschikt voor keukenbladen en andere oppervlakken die gevoelig zijn voor vlekken, zoals tafelbladen, bars en vensterbanken, en in de badkamer.

Ondergrond: fijn geslepen en gepolijst graniet, gneis, gabbro e.d. alsmede geborstelde oppervlakken.

Opmerking: kalksteen en marmer blijven zuurgevoelig. Bij sommige steensoorten (bijv. Nero Assoluto, Impala e.a.) met een geslepen of geborsteld oppervlak wordt de kleur duidelijk donkerder.

Verwerking

De ondergrond moet absorberend, goed droog en schoon en vrij van olie, vet, was e.d. zijn. De temperatuur van het werkstuk mag niet lager dan 10 °C en niet hoger dan 25 °C zijn. Als er nog geen ervaring met het middel is opgedaan, moet het effect eerst worden uitgeprobeerd op een proefvlakje. Onverdunde Lithofin NanoTOP met een schone kwast, roller of doek gelijkmatig verdelen. Eventueel na 10 minuten herhalen. 20 minuten laten inwerken.

Belangrijk bij niet-gepolijste oppervlakken: overtollig product voor het drogen met een schone doek opnemen. Doek eventueel met het product bevochtigen en droog nawrijven. Van gepolijste harde steensoorten kan het nog niet volledig opgedroogde product tot 12 uur na het opbrengen met een microvezeldoek of witte pad worden afgewreven.

Belangrijk: glas, keramiek en oppervlakken die gevoelig zijn voor oplosmiddelen (lakken, hout e.d.), moeten worden beschermd! De gebruikte hulpmiddelen kunnen met verdunner worden gereinigd.

Uitstrijkvermogen: dit is afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond.

Richtwaarden: gepolijst graniet, gneis: ca.15 m²/liter,

                        gezaagd graniet: ca. 10 m²/liter

                        geborstelde oppervlakken: ca. 6-20 m²/liter

Droogtijd: ca. 30 minuten. Het werkstuk kan na 2 uur worden getransporteerd. Geen rubberen zuigers gebruiken. Het duurt 5 dagen voordat het product optimaal werkt.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.